Dubnové prodeje v Česku

Každý měsíc se vám snažíme na serveru RNews.cz přinášet aktuální informace z českého trhu. Jinak tomu nebude ani v květnu. Máme zpracována kompletní dubnová data, a opět můžeme říct, že trend prodejů Renaultu v Česku od nového roku roste. A to s lepšími čísly než v loni. Pro porovnání – v letošním dubnu bylo registrováno 832 vozů, což vystačilo na osmou příčku. O rok dřív to bylo ve stejný měsíc 660 ks( nárůst o 172 vozů). Zatímco v březnu uteklo Renaultu sedmé místo o 18 vozů a Renault prohrál s Oplem, v dubnu byla situace podobná, nicméně velmi těsná. Zatímco Opel se v dubnu propadl až na jedenáctou příčku, sedmičku obsadila KIA se ziskem dvou vozů navíc oproti Renaultu. To už jsou poměrně těsná čísla.. Ještě dodáváme, že oproti březnu si Renault ve čtvrtém měsíci polepšil o 55 registrovaných vozů. Které vozy však pomohly značce k dalšímu posunu? Stálicí na prvním místě je zástupce malých vozů – populární CLIO (199 ks). Následuje CAPTUR (167 ks)  a trojici uzavírá MÉGANE (149 ks). Registrace podle paliv vyhrává jednoznačně benzín, a to 510 ku 322 naftovým vozům. Zajímavá čísla pochází také z oblasti vlastníků nových vozů. Celých 71% (591ks) majitelů pochází z řad firemních zákazníků. Zbylých 29% (241 ks) patří mezi soukromé zákazníky. Kompletní souhrnné výsledky najdete ZDE

O aktuálních akcích na měsíc květen jsme psali zde. Novinky se týkají výbav Spring Edition pro Captur a Kadjar a zvýhodněním modelu Espace. Captur se dále dočkal agregátu TCe 120 v kombinaci s manuální 6st. převodovkou a novou verzí Limited. Novinkou ve výrobě je lesklý panel navigačního a palubního systému R-Link 2 u modelu Talisman a Mégane.

duben

62308_1_5
Clio je pro Renault v Česku suverénním číslem 1. V září přijde omlazená verze a nabídne asistenční prvky a lehce omlazený design.
42129_1_5.aspx
Captur přichází v květnu s novou výbavou Spring edition za 349 900 Kč. Za 379 900 Kč je verze PLUS, která nabídne kromě hands free karty, auto klimou, dešťovým senzorem, Media Nav také 17-ti palcové disky, dvoubarevný lak a další zajímavé prvky výbavy. Akci „Měsíc crossoveru“ můžete probádat zde.

Zdroj dat: SDA a Renault

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *