RENAULT OMLAZUJE SVŮJ BESTSELLER: CLIO JE JEŠTĚ SVŮDNĚJŠÍ, NEŽ KDYKOLIV PŘEDTÍM

Nový světelný podpis

Nové CLIO od konkurence odlišují přední světla s technologií Full LED typická pro nejnovější modely značky Renault.  Vpředu jsou světlomety „LED Pure Vision“, které slouží jako potkávací i dálková světla zároveň. Tato technologie vylepšuje estetický vzhled a bezpečnost díky světlu, které je o 20 % silnější než halogenové a je méně oslňující. U vyšších verzí zahrnují bloky světel Nového CLIO také LED světla pro denní svícení ve tvaru písmene „C“, které jsou charakteristickým rysem nového světelného podpisu modelové řady. V souladu s tím jsou zadní trvale rozsvícená LED světla rovněž ve tvaru písmene „C“ (dostupná podle jednotlivých verzí a pouze u provedení karoserie hatchback). Základní a střední verze řady Nového CLIO jsou vybaveny LED světlomety pro denní svícení a chromovanými prvky na spodní části masky chladiče.

80585_1_5

Ještě více charakteristických prvků

Na přídi vozu se modernizace dotkla přepracování mřížky ohraničující logo a rozšíření spodní části masky chladiče. Na zádi byl upraven vzhled stylizovaného difuzoru, aby záď vozu působila robustněji. Stávající nabídku barev oživí nové odstíny – tmavě červený Intense, šedý Titanium a modrý Iron, přibudou také nové disky kol z lehkých slitin. V interiéru dostálo Nové CLIO všem svým slibům.

Hodnotné a estetické materiály

U Nového CLIO byly použity stejné materiály jako u vyššího segmentu vozů Renault. Textura plastových materiálů je příjemnější na pohled i na dotyk. Chromované prvky jsou jemnější a matnější a použité barvy jsou střídmější. Celkově je Nové CLIO vyspělejší a vyrovnanější, pokud jde o přitažlivost designu exteriéru a kvalitu designu interiéru.

Četná vylepšení se smyslem pro detail a rafinovanost

Přepracovaný volant upustil od plastových dekorů, které měl při uvedení modelu na trh, a více tak odpovídá prémiovému pocitu z kabiny Nového CLIO. U vyšších verzí je potažený kůží. Rovněž přepracovaná řadicí páka má modernější vzhled a lepší kvalitu. Modernizované dveřní panely: loketní opěrky, které jsou nyní celistvé, vypadají kvalitněji a dostaly nová ovládací tlačítka, přičemž mimořádná pozornost byla věnována povrchové úpravě. Modernizovány byly i středové výdechy ventilace. Ve stropním světle jsou zabudovány individuální lampičky a LED osvětlení, které rozptyluje příjemné světlo. Všechny verze mají kvalitnější potahy sedadel. Vyšší verze mají nový tvar sedadel, který přináší lepší boční vedení pro větší komfort.

80566_1_5

Modernizovaný program personalizace      

Díky novému programu personalizace exteriéru nabízí Nové CLIO přes 30 možných kombinací. Zákazník může využít:

  • pět střešních polepů (jednobarevné nebo s postupným přechodem) a lakovaných zpětných zrcátek pro dosažení dvoubarevného efektu,
  • čtyř balíčků pro personalizaci exteriéru: lišty v čelní masce lišty v bočních ochranných panelech na spodní části dveří.

 Polepy se aplikují v továrně, aby bylo zajištěno jejich kvalitní provedení.

Interiér Nového CLIO je nabízen ve třech barevných provedeních: vedle černého provedení je to červená barva Floride a šedá barva Fumé. Odstíny vybrané pro palubní desku mohou být jiné než potahy sedadel, což zákazníkovi umožňuje více možností kombinací. Navíc je možná individualizace barvy obložení výdechů ventilace a rámečku okolo řadicí páky. Na výběr jsou tři barvy: červená Floride, šedá Fumé a slonová kost, a to vždy v jednobarevném provedení a v provedení s postupným přechodem.

Nová výbava přinášející agilitu a konektivitu

Již déle než 25 let Renault CLIO pravidelně stanovuje pravidla hry v segmentu všestranných malých městských vozů a zpřístupňuje široké veřejnosti technologie, které byly dosud vyhrazeny jen vozům vyššího segmentu. Nové CLIO zůstává věrné této tradici a nabízí tři různé multimediální systémy a funkce pro snazší řízení. Nové CLIO poprvé u modelu Renault segmentu B nabízí kvalitní audiosystém Bose®, který přináší prémiový hudební zážitek. Ještě více možností konektivity již od základního stupně výbavy.

Systém R&Go® dostupný již v základní výbavě

Nové CLIO jde rozhodně s dobou díky jednoduchému a šikovnému systému R&Go®, který umožňuje okamžité propojení Nového CLIO se smartphonem uživatele. Uživatel má pomocí speciální aplikace ve smartphonu, který je umístěn v univerzálním držáku, ergonomický a intuitivní přístup k nejužitečnějším funkcím ve voze, které jsou uspořádány do čtyř oblastí: navigace, telefon, multimédia a vůz.
Media Nav Evolution: výjimečný poměr užitné hodnoty a ceny.

Ve středních výbavových stupních nabízí Nové CLIO multimediální systém Media Nav Evolution s nejlepším poměrem užitné hodnoty a ceny na trhu, a to s ohledem na širokou nabídku funkcí.

Systém Media Nav Evolution nabízí na 7palcovém dotykovém displeji integrovaném do palubní desky zejména navigaci s dopravními informacemi, funkci Bluetooth pro telefonování nebo poslech hudby formou audiostreamingu ze smartphonu, zobrazení zadní parkovací kamery a funkci Driving Eco2, která poskytuje řidiči informace o stylu jeho jízdy a doporučení pro optimalizaci spotřeby paliva.
Renault R-LINK Evolution: to nejlepší z palubní konektivity

Systém R-LINK Evolution s on-line připojením představuje komplexní multimediální řešení. Systém R-LINK Evolution, který je uznávaný pro své kvalitní grafické provedení a ergonomii, využívá integrovaného systému se 7palcovým kapacitním displejem, který podporuje gesta jako u smartphonu.

R-LINK Evolution zahrnuje:

  • navigaci TomTom® doplněnou o dopravní informace v reálném čase (Služby TomTom® Live) a jeden rok připojení zdarma (podle jednotlivých zemí),
  • funkci Bluetooth a připojení 3G,
  • hlasové ovládání,
  • prohlížení fotografií nebo videa (při zastavení vozu),
  • Renault R-LINK Store pro přístup do katalogu s pestrou nabídkou aplikací,
  • správu nových asistenčních systémů řízení (podle jednotlivých verzí).

Funkce, které usnadní a oživí řízení.
80553_1_5

Ještě větší agilita

Již od první generace se CLIO proslavilo svou schopností snadno se přizpůsobit jak jízdě ve městě, tak i mimo něj. Díky asistenčním systémům řízení je Nové CLIO ještě účelnější a svižnější.

Nové CLIO je vybaveno řadou senzorů rozmístěných kolem vozu, které usnadňují manévrování, a to i v nejnáročnějších jízdních a parkovacích situacích.
Kromě zadních parkovacích senzorů nabízí Nové CLIO v závislosti na verzi také přední a boční parkovací senzory a couvací kameru, což usnadňuje řízení a brání menším nárazům a škrábancům, které jsou součástí každodenní jízdy v městském prostředí.

Systém „Easy Park Assist“, který je k dispozici u vyšších verzí, usnadňuje řidiči parkovací manévry. Řidič určí požadovaný typ parkování: podélné, kolmé nebo šikmé. Při rychlosti vozu menší než 30 km/h systém rozpozná každé volné místo s odpovídajícími rozměry pro Nové CLIO. Po rozpoznání místa systém vypočte dráhu a provede zaparkování: řidič pustí volant a ovládá jen pedál plynu, brzdy a řazení.

Více komfortu

Pro ještě pohodlnější a příjemnější pobyt na palubě nabízí Nové CLIO různá vylepšení v závislosti na verzi:

  • Full LED světla zajišťují lepší viditelnost a lepší vizuální komfort a přispívají ke zvýšení bezpečnosti,
  • při zamknutí vozu se nyní zpětná zrcátka automaticky sklopí,
  • osvětlení kosmetických zrcátek,
  • elektrochromatické vnitřní zpětné zrcátko zabraňuje oslnění při jízdě v noci,

Prémiový zvuk Bose®

Renault je od roku 2008 partnerem společnosti Bose®. Po vozech Koleos, Mégane, Scénic, Laguna, Latitude, Espace, Kadjar a Talisman je Nové CLIO prvním vozem Renaultu segmentu B, který využívá odborných zkušeností společnosti Bose® při vývoji a implementace prémiového audiosystému. Audiosystému  Bose®, který reprodukuje autentický, čistý a realistický zvuk blížící se živé produkci, přeměňuje kabinu Nového CLIO na koncertní sál a přináší jedinečný hudební zážitek. Tento zvukový zážitek zprostředkovává systém vyvinutý na míru pro Nové CLIO, které je vybaveno sedmi vysoce výkonnými reproduktory:

  • dva vpředu v palubní desce,
  • dva v předních dveřních panelech,
  • dva v zadních dveřních panelech,
  • Subwoofer s výjimečnou technologií vlnovodů Bose® pro reprodukci hlubokých basů umístěný v zavazadlovém prostoru.

    Rozšířená nabídka motorů pro nové potěšení z jízdy

    Dvě nové pohonné jednotky: Energy dCi 110 a Energy TCe 120 spojené s šestistupňovou manuální převodovkou.

    S dieselovým motorem Energy dCi 110 je k dispozici větší výkon a větší potěšení z jízdy

    Řada dieselových motorů Nového CLIO se rozšíří o motor Energy dCi 110 spojený se šestistupňovou manuální převodovkou, který nabídne větší výkon a větší potěšení z jízdy. Motor Energy dCi 110 se systémem Stop & Start a systémem rekuperace energie 90 g CO2/km a chlubí se spotřebou 3,5 l/100 km v kombinovaném cyklu dle NEDC při výkonu 110 koní a 4 000 ot/min a točivém momentem 260 Nm při 1 750 ot/min. Díky nové konstrukci turbodmychadla se motor vyznačuje rychlou odezvou při nízkých otáčkách.

    Benzinový motor Energy TCe 120 nyní dostupný s šestistupňovou manuální převodovkou

    Nové CLIO rovněž nabízí motor Energy TCe 120 spojený s šestistupňovou manuální převodovkou. Tato manuální převodovka doplňující dvouspojkovou automatickou převodovku EDC zaujme zákazníky vnímavější k cenám, kteří chtějí mít dokonalou kontrolu nad řízením vozu. Motor používající přímé vstřikování, přeplňování turbodmychadlem a systém Stop & Start vykazuje točivý moment 205 Nm od 2 000 otáček. Uvolňuje 118 g/CO2 při spotřebě 5,3 l/100 km v kombinovaném cyklu NEDC.

    Nejširší nabídka pohonných jednotek na trhu

    Nové CLIO doplňuje svou dieselovou nabídku motorů vyšší kategorie a nabízí jednu z nejširších nabídek dieselových motorů na trhu: 75, 90 a 110 k s manuální nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou (EDC). Nabídka benzinových motorů je rovněž velmi široká: 75, 90 a 120 k s manuální nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou (EDC). Nové CLIO je k dispozici s 11 různými pohonnými jednotkami včetně benzinových motorů verzí Renault Sport. Nabídka motorů a převodovek u Nového CLIO je jednou z nejširších na trhu a uspokojí potřeby soukromých i firemních zákazníků.

Oficiální český ceník:
nove-clio-cenik

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *