Koleos Initiale Paris se představuje!

Renault nám naservíroval na letošní pařížský autosalon hodně překvapení. Mezi nimiž byl koncept Trezor nebo zcela nové baterie pro evropskou elektrickou jedničku, model ZOE, který je schopen podle evropské normy NEDC zvládnout až 400km! Řeč byla ale i o dalších modelech, které brzy zamíří na trh. Konkrétně Renault představil nový Koleos Initiale Paris!

Exkluzivní vzhled a vybavení

Koleos, který byl pro svět představen v dubnu v Pekingu, již na některých trzích zahajuje své prodeje. Ten evropský přichází na řadu až mezi posledními. Konkrétně se jedná o jaro 2017. Samotný vůz směřuje v hierarchii značky poměrně vysoko, protože patří do segmentu SUV – D. Tedy zařadí se po bok vlajkových lodí Espace a Talisman. Z něj si také nový Koleos vzal velmi mnoho prvků. Co se týká výbav, zde moc Renault sdílný nebyl. Prozradil jenom informace okolo nejvyšší verze a nezní to vůbec zle! Jako základ této specifické výbavy bude tvořit speciální odstín barvy vozu, tradiční Améthyste Black s tmavými odstíny Metallic Prune.  Dále upoutají velké 19″ disky s diamantovým efektem a tvarem odkazujícím na Eiffelovou věž, specifické označení výbavy pod logem na přední masce, chcete-li grilu.  Koleos sebou přiváží zajímavý dekorativní prvek na předním blatníku. I ten bude pro verzi Initiale Paris specifickým.

Po přesunutí do interiéru by se měl pocit luxusu ještě umocnit. Dominantou totiž bude palubní deska s prošíváním. Interiér bude potažen kůží Nappa, která je známá svou exkluzivní kvalitou, využívá ji například Bentley či další prémiové značky. Stejnou kůží bude potažen také volant či řadící páka. Pro potěšení řidiče a spolujezdce budou sedačky s výhřevem, ale také s ventilací! Zatím nemáme žádné informace o masážní funkci. Velkou výhodou je široká možnost nastavení – v šesti směrech a navíc pro řidiče ještě dvousměrně nastavitelná bederní opěrka. Nesmíme zapomenout na emblémy verze v interiéru a luxusní koberečky.
Co se týká moderních technologií. Verze Initiale Paris, jakožto vrcholná verze bude disponovat všemi bezpečnostními prvky – active emergency braking, sledování mrtvého úhlů, dodržování bezpečné vzdálenosti, 360° senzory, parkovací asistenty a mnoho dalších. Zajímavostí je, že stejně jako u Kadjaru nebude mít Koleos ani v nejvyšší verzi head up displej. Za to nabídne obří multimediální systém R-Link 2, největší ve své třídě s rozměrem 8,7 palců. Audiofily jistě potěší sériové audio BOSE s 13 reproduktory! Pro bezpečnost nesmí chybět ani FULL LED světlomety LED Pure Vision. Výčet této exkluzivní výbavy uzavírá střešní panoramatické okno.

Výbava se zdá být opravdu výtečná a je vidět, že Renaultu na tomto voze záleží. Jediné co tak zůstává tajemstvím je jeho cena a hlavně motorizace! Renault totiž stále drží pod pokličkou jak to s agregáty pod kapotou zamýšlí. Zatím se stále mluví o dvoulitrovém dCi, nicméně Koleos bude do jisté míry kopírovat motorovou nabídku Nissanu X-Trail, který se prodává s námi dobře známou 1,6 dCi. Zástupci Renaultu nám však 2,0 dCi potvrdili a my jsme na základě informací, které se k nám dostaly připravili souhrn. Ten si můžete přečíst zde.

Pod článkem naleznete obrázky novinářů přímo z autosalonu v Paříži!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *