Mégane GrandCoupé se představuje českému trhu!

Letošní léto se nedá považovat, že by bylo něčím nudné. Francouzská centrála značky s diamantem ve znaku nás nenechává usnout na vavřínech a po relativně krátké době, kdy byly představeny Mégane Grandtour, Alaskan přichází s dalším modelem. Ten navazuje na bohatou minulost v oblasti karoserie sedanovitého typu, nicméně přesto jde svou novou cestou.
Renault_80748_global_en

Vůz navazuje na populární sedan Fluence, kterého se za celou dobu prodejů od roku 2009 prodalo 58 tisíc kusů (info 2009 – 2015, Fluence byl prodáván na omezeném počtu trhů, především ve východních zemích. Nesmíme opomenout prodej pod značkou Samsung SM3). Tento oblíbený sedan disponoval také čistě elektrickou verzí – Fluence Z.E. Jak tomu bude u nástupce, těžko soudit. Elektrických Fluence bylo vyrobeno něco okolo druhého tisíce a v současné době je šance získat informace k elektrické divizi Z.E. téměř nemožná.
renaultfluence

Nástupce u nás populárního Fluence již nebude navazovat přímo jménem, ale zakládá zcela novou řadu pojmenovanou po dynamickém tvaru své karoserie. Za RN kvitujeme vzhled a maskování „přikresleného“ kufru. Zadní části dominuje hlavní prolis za zadními dveřmi, který zvýrazňuje snižující se střechu a dává vozu vzhled coupe. Dynamické prvky karoserie, design zaměřený na emoce ještě více podtrhuje název Mégane GrandCoupé! Jaké však budou specifikace pro český trh?

3-4 AVANT EN STUDIO

Rozměrově jsme porovnali předchůdce i novou verzi.

Fluence VS. Mégane GrandCoupé
Délka : 4622  X 4630
Šířka:   2037  X  2058
Rozvor:  2702 X  2711

Zatímco Fluence nabídl velikost kufru 496l, novinka ještě trochu narostla na rovných 508l a přidává funkci Easy Trunk Access (otevření kufru kopnutím pod nárazník). Veškeré technické inovace z modelu Mégane přebírá i nový model: obrazovka 8,7´, R-LINK2, MULTI-SENSE, Easy Park Asist a mnoho dalších. Nesmí se zapomenout ani na motorizace. Ty jsou pro český trh následovné:

Sce 115 BVM 5
Tce 130 EDC 7
dCi 90 BVM 6
dCi 110 BVM 6 nebo EDC 6
dCi 130 BVM 6

Prodej na našem trhu je naplánován na letošní prosinec a výroba bude probíhat v Burse v Turecku.

SELECTION PRESSE - VERSION E3 - JANTES GRAND TOUR 18 POUCES

Renault_80741_global_en

One thought on “Mégane GrandCoupé se představuje českému trhu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *