Týden RN 11: Kadjar 130TCe, Lodgy a Tesla

Další pravidelná dávka informací ze světa Renault je tady.  Máme za sebou týden, který zasáhl i do dění u nás tím, že do českých showroomů byly přivezeny dubnové novinky. Zároveň byl minulý týden rekordní v počtu návštěv. 

Kadjar Spring Edition

Francouzsko-japonský crossover, který se těší poměrně velké oblibě přichází s zatraktivněním své nabídky. Tento měsíc odstartovala speciální verze Spring edition a Spring edition plus. V prvním případě se jedná de facto o verzi ZEN a verze PLUS jest verzí Intens, která je obohacená o poměrně velkou dávku  bezplatné doplňkové výbavy (oproti verzím, ze kterých vychází). Musíme říct, že tento krok nás docela překvapil a rozhodně mu dáváme palec nahoru, protože takové zatraktivnění nabídky nebývá zrovna časté. Atraktivní je zvláště verze PLUS, která nabídne více  „hračiček“ pro řidiče, kteří kolem sebe mají rádi nejmodernější technologie, ale zase si za ně nechtějí připlácet ohromné příplatky, které jinak stojí. Na druhou stranu opět kroutíme hlavou nad nemožnosti připlatit si za LED Pure Vision. LED světlomety jsou určeny pouze pro jedinou nejdražší verzi s jednou variantou motoru – 130dCi 4X4 BOSE. Tento prvek bereme nejen za technologickou novinku, ale hlavně v případě Kadjaru za stylovou záležitost.. Kde je asi problém je ten, že pro Renault je výroba velmi drahá. Za jedno LED světlo si počítá 18 tisíc bez DPH. Kdežto v případě Mégane vyjde jedno LED PURE VISION jen na 8500 kč bez DPH. Možná i díky tomu u Mégane existuje možnost připlatit si za 19 tisíc LED světla k verzi Intens.

Co obsahuje verze SPRING EDITION (Od 489 900,-): 
– Pack Klimatizace Plus (dvouzonová automatická klimatizace
– dešťový a světelný senzor)
– Pack Outdoor (zatmavená zadní okna, střešní lišty)
– Multimediální a navigační systém R-Link 2
– Hands-free karta Renault s funkcí Welcome Scenario
– Přední mlhové světlomety s funkcí přisvěcování do zatáček
– Volant potažený kůží
– Disky kol z lehké slitiny 17″, design Aquila

SPRING EDITION PLUS (Od 554 900,-):
– Pack City (systém sledování mrtvého úhlu
– Easy Park Assist (360° parkovací senzory, zadní parkovací kamera a inteligentní parkovací asistent – podélný, kolmý a úhlový)
– Pack Winter (vyhřívané čelní sklo, ostřikovače předních světlometů, vyhřívání předních sedadel)
– Pack Premium (elektrochromatické vnitřní zpětné zrcátko, panoramatické střešní okno – fixní)
– Multimediální a navigační systém R-Link 2
– Systém varování před opuštěním jízdního pruhu
– Systém rozpoznávání dopravních značek s varováním o překročení povolené rychlosti
– Automatické přepínání dálkových světel
– Vnější zpětná zrcátka elektricky nastavitelná, vyhřívaná a sklopná
– Zatmavená zadní okna
– Dešťový a světelný senzor
– Dvouzonová automatická klimatizace

Kompletní ceník najdete zde.

DSC_1682
Kadjar prošel v létě naším redakčním RN testem. Ten si můžete přečíst zde.

Nesmíme ale opomenout podstatnou novinku, kromě Spring výbavy.  Tou je nový agregát Energy TCe 130 EDC! Ta kombinuje známý zážehový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 96 kW (130 k) s automatickou dvouspojkovou převodovkou EDC se sedmi převodovými stupni. Jedná se o převodovku použitou již na modelech Espace a Talisman, která zanedlouho doplní nabídku i na Novém Mégane. Příplatek za automatickou dvouspojkovou převodovku EDC se sedmi rychlostními stupni činí oproti verzi se šestistupňovou manuální převodovkou 50 000 Kč. Agregát je dostupný pro výbavy Zen, Intens, Spring Edition a S.E. Plus a to vždy s pohonem jen předních kol.

V březnu se prodalo…

.. o čtyřicet osm více vozů než v únoru. Celkových 777 kusů znamenalo pro bývalou jedničku mezi importéry osmé místo na celkovém žebříčků prodejců. Sedmý Opel uniklo o 18 vozů. Pokud bychom měli vybrat TOP 3 nejprodávanějších modelů, tak mezi ně patří CLIO (235 ks), CAPTUR (159), MÉGANE (124). Ze všech vozů bylo 506 kusů vybavených benzínovým a 269 naftovým motorem (tři vozy skončily v kolonce „nezařazené“). Zajímavým poměrem a trochu i ukazatelem toho, kdo s Renaulty jezdí byly informace o vlastnících.. 70% nových majitelů bylo z řad firemních zákazníků a 30% patřilo soukromým majitelům.

prodeje_brezen
České prodeje v březnu – celý článek zde.

Rekord padl i na Renault NEWS…

Velké díky patří hlavně vám našim čtenářům. Už je vás velká skupina – na facebookové stránce, která je našim hlavním  informačním kanálem máme aktuálně 1419 like! Náš příspěvek s Méganem GT  zaujalo přes 152 tisíc uživatelů (!). Děkujeme za přízeň a doufáme, že budeme i nadále pro vás přínosným informačním zdrojem.

logo_web_nove

Ve zkratce

  • Velká spokojenost zavládla v časopise AUTO TIP po dlouhodobém testu Dacie Lodgy 1,2TCe na 100 000 km. Tento vůz obstál na známku 2+. Po rozebrání vozu a kontrole padaly věty jako „Ani po 100 000 km neobjevili technici Dekry na plochách válců motoru žádné škrábance“. 
  • Carlos Ghosn pochválil a ocenil úspěchy automobilky TESLA specializující se na čisté elektromobily. Pro Le Moniteur Automobile řekl, že úspěch Tesly sebou nese úspěch celého segmentu elektromobilů a zvyšuje podvědomí lidí o těchto vozech.
  • AutoWEEK.nl přinesl nové fotky testovací muly Twinga. Jedná se o očividnou sportovní úpravu. Nicméně nemůžeme stoprocentně říct, zda-li se jedná o verzi Twingo GT nebo jen o další z řady úprav pro dvojče Smart. Každopádně fakt, že se jedná o vůz s odkrytým logem Renaultu by mohl nahrávat té první variantě. Trochu jedovatě na závěr dodáváme, že bychom si dokázali představit sportovní verzi s velkými koly.
cvhyiorbly65
Autorem fotografie je AutoWeek.nl
j8jy2psb4v9x
Autorem fotografie je AutoWeek.nl 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *